Aktivnosti

Obroki v jedilnici v pritličju:

Zajtrk: ob 8. uri
Kosilo: ob 12. uri
Večerja: ob 18. uri.

Na oddelku so obroki pol ure prej. Večerja ob nedeljah je ob 17.uri !!!
Če je predpisana dieta, je potrebno to upoštevati, ker jo predpiše zdravnik.
Za druge drobne želje, ko kakšne hrane ne marate, pa poveste in radi prisluhnemo in upoštevamo.

Jutranja telovadba

Poteka vsak dan po zajtrku pod vodstvom fizioterapevtke.

 

Branje časopisa

K branju časopisa se stanovalci zberejo po jutranji telovadbi. Zadolžena delavka prebira aktualne novice, srečanje pa je tudi priložnost za debato in komentiranje.

 

Miselna telovadba

Namen je ohranjanje čilosti možganov (kognitivni trening) z različnimi miselnimi in besednimi vajami.  Vaje kognitivnega treninga v obliki 10-minutnih aktivnosti vključujemo tudi v razne oblike druženja in zaposlitve stanovalcev.

 

Ponedeljkova srečanja prostovoljko Kristino

Ob ponedeljkih se ob 10.15 v 2. nadstropju zbere skupina, ki jo vodi naša dolgoletna prostovoljka Kristina Strmšek. Največ časa namenijo pogovoru in urjenju miselnih aktivnosti z besednimi igrami.

Duhovna oskrba

Vsak prvi petek v mesecu stanovalce, ki to želijo, v sobi obišče duhovnik. Ob večjih krščanskih praznikih imamo v skupnem prostoru mašo.

Prireditve, praznovanja, družabna srečanja

Ob različnih praznikih in jubilejih pripravimo proslave, prireditve, družabna srečanja z različnimi gosti. Poskrbimo za praznovanje rojstnih dni stanovalcev v posameznem mesecu. Zadnji petek v mesecu povabimo pomične stanovalce in njihove svojce na družabno srečanje v domsko jedilnico, nepomične ali bolne stanovalce pa obiščemo v njihovih sobah.

 

Program družabništva za zagotavljanje individualnih stikov za težje pomične in manj samostojne stanovalce

S tem programom poskrbimo za stanovalce, ki potrebujejo več vzpodbude in pomoči pri vzpostavljanju socialnih stikov oziroma vključevanju v različne aktivnosti, po potrebi in v skladu z željami stanovalcev izvajamo individualno druženje in pogovor, nudimo drobne pomoči in skrbimo, da so tudi ti stanovalci čim več na svežem zraku. Če imajo želje, za njih opravimo tudi drobne nakupe v bližnji trgovini.

Skip to content