Uporabljate zastarelo različico brskalnika Internet Explorer. Za hitrejšo, varnejšo in boljšo uporabniško izkušnjo nadgradite svoj brskalnik še danes.
x
Ta spletna stran za boljše delovanje in doseganje boljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Podrobnosti o njihovi uporabi in skladnosti z direktivo EU o piškotkih si lahko ogledate na tej strani
Dobrodošli

Aktivnosti

JUTRANJA TELOVADBA

Poteka vsak dan po zajtrku pod vodstvom fizioterapevtke.

BRANJE ČASOPISA

K branju časopisa se stanovalci zberejo po jutranji telovadbi. Zadolžena delavka prebira aktualne novice, srečanje pa je tudi priložnost za debato in komentiranje.

SKUPINA UGANKARJEV

Namen skupine je ohranjanje čilosti možganov (kognitivni trening) z različnimi miselnimi in besednimi vajami. Sestaja se enkrat tedensko. Vaje kognitivnega treninga v obliki 10-minutnih aktivnosti vključujemo tudi v druge oblike druženja in zaposlitve stanovalcev.

SKUPINE ZA SAMOPOMOČ

To so skupine za druženje stanovalcev z namenom povezovanja, vzpostavljanja prijateljskih vezi in medsebojne podpore. Večina skupin se sestaja enkrat tedensko, nekatere pa tudi večkrat na teden. V teh skupinah se pogovarjamo, obujamo spomine, posebej obeležimo praznične dni, imamo goste. Skupine delujejo že vrsto let, ustanovljene pa so po posameznih nadstropjih: 1. nadstropje: Pri vodnjaku se dobimo – skupino vodi socialna delavka 2. nadstropje: Deteljice – skupino vodi delovna terapevtka 3. nadstropje: Slavčki – skupino vodi socialna delavka 4. nadstropje: Ajda – skupino vodi delovna terapevtka V Domu deluje tudi skupina Ponedeljkovi prijatelji, ki jo vodita dve prostovoljki.

KAVELJCI IN KORENINE

Skupina se sestaja enkrat tedensko, vodi pa jo glavna sestra. Vsebina druženj v tej skupini je namenjena skrbi za zdravje. Zanimivost skupine je, da svoja druženja vedno začnejo z domačim zeliščnim čajem.

SKUPINA ZA VERUJOČE

Skupina se sestaja enkrat tedensko, vodijo pa jo prostovoljke Karitasa.

ROČNA DELA

To so aktivnosti, ki potekajo vsak dan za stanovalce, ki so pripravljeni na ta način izpolniti svoj čas ter hkrati ohranjati ročne spretnosti. Večja skupina stanovalcev prihaja v prostore delovne terapije, nekateri ustvarjajo po sobah, ob pomembnih praznikih pa delovna terapevtka, ki sicer skrbi za področje ročnih del, organizira namenske delavnice.

DOMSKI PEVSKI ZBOR

Pesem je melodija duše. Ko skupaj zapojemo, nam je lepo. Skupina stanovalk in stanovalcev redno obiskuje vaje pevskega zbora, ki ga vodi delovna terapevtka. Vsako leto pripravijo enega do dva nastopa za ostale stanovalce in svojce.

ŠPORTNE DEJAVNOSTI

Športne dejavnosti so prilagojene zmožnostim in sposobnostim stanovalcev. Udeležujemo se športnih iger zasavskih domov upokojencev, organiziramo športna srečanja s predstavniki obeh hrastniških društev upokojencev, z dijaki-prostovoljci igramo pikado, med stanovalci je priljubljeno namizno kegljanje, ki ga igrajo vsak petek in še kaj bi se našlo.

IZLETI, OBISKI

S stanovalci redno obiskujemo razstave (ročnih del) različnih društev in domov upokojencev v občini in bližnji okolici, odpeljemo se na izlet na kakšnega od okoliških hribov, enkrat ali dvakrat na leto organiziramo nakupovalni izlet v večji nakupovalni center, z veseljem se tudi odzovemo na povabila na kakšen zanimiv obisk ali prijetno druženje.

PRIREDITVE, PRAZNOVANJA, DRUŽABNA SREČANJA

Ob različnih praznikih in jubilejih pripravimo proslave, prireditve, družabna srečanja z različnimi gosti. Poskrbimo za praznovanje rojstnih dni stanovalcev v posameznem mesecu. Zadnji petek v mesecu povabimo pomične stanovalce in njihove svojce na družabno srečanje v domsko jedilnico, nepomične ali bolne stanovalce pa obiščemo v njihovih sobah. Ob večjih krščanskih praznikih se lahko stanovalci udeležijo maše, ki jo v Domu organizira občinska Karitas.

PROGRAM DRUŽABNIŠTVA ZA ZAGOTAVLJANJE INDIVIDUALNIH STIKOV ZA TEŽJE POMIČNE IN MANJ SAMOSTOJNE STANOVALCE

S tem programom poskrbimo za stanovalce, ki potrebujejo več vzpodbude in pomoči pri vzpostavljanju socialnih stikov oziroma vključevanju v različne aktivnosti, po potrebi in v skladu z željami stanovalcev izvajamo individualno druženje in pogovor, nudimo drobne pomoči in skrbimo, da so tudi ti stanovalci čim več na svežem zraku. Če imajo želje, za njih opravimo tudi drobne nakupe v bližnji trgovini.